Sós stangli

Forrás: Mama / Elkészítette: Helga

5.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 40 dkg zsír
  • 4 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 ek só
  • cukor

Egyéb hozzávalók:

  • 1 tojásfehérje
  • reszelt sajt

A tejet egy kicsit megmelegítjük, hogy langyos legyen, majd ebbe teszünk egy kis cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfuttatni. Ha szeretnénk használjuk csak a tej felét és ugyan annyi vizet. Ha felfutott az élesztő a tészta hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk. Ezután 2 cipót készítünk és hagyjuk őket kelni kb. 30 percig. 
Kinyújtjuk a tésztánkat, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal. Derelye metszővel vagy egy éles késsel csíkokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a stanglikat. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
(Légkeveréssel 200°C-on)

Jó étvágyat :)