Almás, cseresznyés morzsasüti

Forrás: Facebook / Elkészítette: Dóri

2_1.jpg

Először is szeretném tudatni, hogy ez nem egy saját recept. Én is úgy vadásztam egy csoportba és innen is köszönöm annak az illetőnek aki megismertette velem :D Másodszor 2 receptet olvashattok majd itt. Az egyik az eredeti, a másik pedig egy kicsit átvariált változata, ugyanis pár dolog nincs itthon, de ettől függetlenül szeretném megcsinálni :) 


Eredeti recept

Hozzávalók:

  • 4 db alma
  • 20 dkg cseresznye
  • 1 ek kókusz olaj
  • 2 ek juharszirup
  • 1 kk fahéj

Morzsához:

  • 14 dkg darált mandula
  • 4 dkg zab
  • 3 ek kókusz olaj
  • 2 ek barna cukor

Először felmelegítjük a kókusz olajat és 5 percig főzzük a gyümölcsöket benne. Hozzá adjuk a juharszirupot és a fahéjat majd további 5 percig pároljuk. A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk és egy kicsit pihentetjük. A tölteléket egy hőálló tálkába öntjük és mehet a morzsa tészta. 180 fokon sütjük 25 percig.

Változás:

  • 2 db banán
  • 25-30 dkg eper
  • 2,5 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 1 kk fahéj
  • pár csepp citromlé (elhagyható)

Morzsához:

  • 14 dkg liszt
  • 4 dkg zab
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 1 db tojás
  • 2 ek cukor

A gyümölcsöket tetszőleges formára vágom. Egy serpenyőbe teszem a cukrot és karamellizálni kezdem. Mikor már szép arany színű a cukrom, hozzá adom a vajat. Ha a vaj elolvadt benne bele dobom a gyümölcsöket meg az őrölt fajéjat. Így átforgatom a gyümölcsöket, majd félre húzom kicsit pihenni.
A tészta hozzávalóit összedolgozom. Nekem ezzel a kombinációval morzsalékos maradt (nem tudom, hogy mandulával milyen lesz). Kézzel golyóvá tudtam gyúrni, de szinte felesleges hiszen úgyis morzsára lesz szükségünk ;) 
Az összeállítás ugyan úgy megy mint az eredeti receptbe. Alulra a szaftos gyümölcsök, rá pedig a reszelt tészta. 

Jó étvágyat :)