Mézes-mustáros csirkemell

Forrás: Saját / Elkészítette: Dóri

3_1.jpg

Hozzávalók:

  • 2 db fél csirkemell (1 egész csirkemell)
  • 4 ek mustár
  • 1-2 ek méz
  • bors
  • csípős pirospaprika

A csirkemelleket félbe vagy akár háromba is vághatjuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsibe/üvegtálba rakjuk a szeleteket. A felső szeletet megszórjuk egy kicsit csípős pirospaprikával. A melleket megkenjük mustárral. Közben a mézet megmikrózzuk 10mp-ig, hogy folyósabb legyen. Ezt ráöntjük a húsra, de csak a felét és ne túl sokat mert akkor nagyon édes lesz. Betesszük a sütőbe 150 Fokra 15 percre, ekkor megfordítjuk a husikat és ezt a felét is bekenjük mustárral és meglocsoljuk mézzel. Készre sütjük és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat :)