Házi tortilla

Forrás: Food Network UK / Elkészítette: Dóri

1_3.jpg

Hozzávalók:

  • 26 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű) 
  • 1 tk. só
  • 1.8 dl forró víz
  • 1 kk. sütőpor
  • 15 ml olivaolaj

Töltelék:

  • olaj
  • csirkemell
  • bors
  • fokhagyma
  • fűszeres babkonzerv vagy sima 
  • hagyma
  • uborka

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi apró golyót formálunk belőle ahány tortillát szeretnénk. A golyókat kinyújtjuk egy sodrófa segítségével minél vékonyabbra sodorjuk, egy meleg serpenyőben megsütjük mindkét oldalát. 

A töltelékhez a csirkemellet felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Egy kis olajat öntünk a serpenyőnkbe, ebbe mehet a felkockázott vagy fokhagymanyomóval összezúzott fokhagyma. Picit átpirítjuk és mehet bele a hús, fűszerezzük sóval, borssal, csípős paprikával. Ezt szépen lepirítjuk és már kész is.

Kiterítjük a tésztákat, erre mehet a hús, az általunk választott zöldségek majd a bab konzerv. (Nem tudom, hogy otthon lehet e kapni ilyen bab konzervet, de amennyiben nem: főzzétek picit át és mexikói fűszerkeverékkel bolondítsátok meg) ;) Ha mindent bele tettetek tekerjétek fel és már ehetitek is. 
Zöldségeket nyugodtan pakolhattok még bele bőven, amit szeretnétek. Akár reszelt sajtot is rakhattok bele. 

Jó étvágyat :)