Húsos töltött palacsinta kockák

D.

2_6.jpg

Palacsinta:

  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 dl buborékos víz
  • 1 csipet só
  • 3 ek. olaj

Töltelék: 

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej hagyma
  • 4-6 szem gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirosarany
  • mustár
  • petrezselyemzöld

Sajtos besamelmártás:

  • 2-3 ek. liszt
  • 0,5-1 dl olaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2-3 dl tej
  • bors
  • 1 db tojás
  • 1 kk. mustár

A tojást, olajat, tejet géppel jól elkeverem. Hozzá adom az összes lisztet apránként, aztán jöhet a buborékos víz. Homogénné, csomómentessé keverem a tésztát. Pár csepp olajjal serpenyőben megsütöm. Kb. 16 db lesz ebből a mennyiségből. Előfordulhat az is, hogy a tészta sűrű, akkor nyugodtan lehet higítani tejjel vagy buborékos vízzel.

A hagymát apró kockára vágjuk és olajon elkezdjük pirítani. Mikor már csak félig nyers akkor mehetnek hozzá a gomba kockák (azok is legyenek aprók) és az összezúzott fokhagyma. Fűszerezzük sóval, borssal, piros arannyal és mustárral. Ha esetleg darált marhából készítjük öntsünk alá egy pici vizet és fedjük le, hogy megpuhuljon. Mikor puha a hús szórjuk meg friss petrezselyemmel.

Öntsük az olajat egy edénybe és a lisztet is. Ne legyen a keverék túl száraz, de ne is folyjon annyira. Elkezdjük pirítani, kb 5-8 percig fog tartani mire finom pirított illata lesz. Ekkor félre húzzuk és mehet is bele a tej. Figyeljünk rá, mert a hideg tej és a forró rántás hamar összeáll. Egy kézi habverő segítségével keverjük szép simára. Ha esetleg túlságosan sűrű mehet rá még tej. Akkor se ijedjetek meg ha folyik, csak vissza kell tenni a tűz fölé. Mehet bele a tojás amit jól elkeverünk, majd a mustár, só és bors. A legvégén pedig a reszelt sajt ami szépen el fog olvadni.

Összeállítás:

A palacsintákba rakunk egy púpos kanál tölteléket, majd minden oldalát behajtjuk, hogy kocka formát kapjunk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a megtöltött palacsintákat és mindegyiket jól nyakon öntjük a sajtmártásunkkal. Sütőbe tesszük és 160 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Jó étvágyat :)