Csokis/ vaníliás kenyér felfújt

D.

3_3.jpg

Hozzávalók:

  • 1 tasak csokis vagy vaníliás pudingpor
  • 2 ek kakaópor
  • 6 dl tej
  • 5-6 szelet kenyér
  • kicsi vaj
  • 2-3 ek cukor vagy 4 ek méz
  • 2 tojás (elhagyható)
  • 6 dkg dió/mogyoró/mandula

A 6 dl tejjel elkészítjük a csoki pudingot amibe bele tesszük a kakaóport. Ne felejtsük ki belőle a cukrot vagy a mézet se. Ha használunk tojást akkor válasszuk őket ketté és a sárgáját adjuk a pudinghoz. A pudingunk kicsit folyósabb lesz, ami nem baj mert olyanra is van szükségünk. Ha kész a puding félre húzzuk. A kenyeret felkockázzuk kb 2*2cm-es kockákra. A dió félénket is aprítsuk kisebb nagyobb darabokra és pirítsuk le.
A jénai tálunkat kenjük ki a vajjal mehet egy réteg kenyér kocka, puding, pirított dió féle. Aztán kezdjük újra a rétegelést amíg tudjuk. HA használtunk tojást akkor maradt 2 tojásfehérjénk amit felverünk plussz 3 evőkanál cukorral és ez mehett a sütink tetejére. Sütőbe tesszük és amíg a habunk nem kezd el picit barnulni addig sütjük.

Jó étvágyat :)