Bögrés almás

D.

1_4.jpg


Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre olaj
  • 3-5 db tojás
  • 1 kk. fahéj
  • 1 sütőpor
  • 1 vaníliás cukor
  • 5-9 db alma

A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral elkezdjük kikeverni. Mikor már nem ropog a cukor mehet bele az olaj és a fahéj. Közben a liszttel kikeverjük a sütőport és apránként ezt is hozzá adjuk a keverékhez. Külön felverjük a tojások fehérjét és a végén ezt már nem géppel hozzá keverjük, ha sűrű lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet. A legvégén mehet bele a felkockázott alma. 160 fokon, nagyjából 30-40 percig sütjük.

Én másképp készítettem:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 0.5 bögre olaj
  • 3 tojás
  • 2 kk. fahéj
  • 1 sütőpor
  • 5 db alma
  • 1 bögre tej

Az elkészítése nagyjából ugyan az volt, annyi különbséggel, hogy a cukor felével vertem fel a sárgáját és a másik felével a fehérjét és úgy adta a tésztához. 

Jó étvágyat :)