Zabos almás (bögrés)

D.

3_4.jpg

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre zabpehely
  • 3/4 bögre tej
  • 1/2 bögre cukor
  • 2 db tojás
  • 3 db alma
  • 1 tk sütőpor
  • 1 kk fahéj
  • 1 ek olaj

Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd félre tesszük. A "tészta" hozzávalóit egy tálba szépen összekeverjük kézi habverővel. Ajánlatos először a zab kivételével mindent jól eldolgozni és akkor nem lesznek benne liszt csomók, majd a végén a zabot. Utolsó lépésként bele keverjük a lereszelt almát is, mehet bele a leve is nyugodtan.

Ha van teflon serpenyőnk nem szükséges olajat használnunk mert ahhoz nem tapad hozzá, de ha simát használunk akkor mindig tegyünk bele egy picit. Apró kis korongokat öntünk a serpenyőbe és megsütjük mindkét felét.
Adhatunk hozzá mogyorókrémet, lekvárt, kakaóport, fahéjas cukrot. 

Jó étvágyat :)