"Ecetes" falatka

D.

dsc_0144.jpg

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kk só
  • 1 ek ecet
  • 6 ek víz
  • 1 cs sütőpor

A hozzávalókat összekeverjük, a vajat megolvasztva adjuk hozzá. (Azért teszünk bele ecetet, hogy egy kicsit leveles hatást érjünk el a tésztánál) Ha szépen össze állt a tésztánk egy 10-15 percig hagyjuk pihenni. Azután kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagságúra és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk a formáinkat. 
A tésztáinkat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. A tetejére szórhatunk sajtot, tehetünk Pirosarany pöttyöt, kolbászt, szezámmagot, köménymagot. Előmelegített sütőbe sütjük kb 20 percig 150 fokon, míg szép aranybarna nem lesz. 

Jó étvágyat :)