Chillis bab

D.

dsc_0158.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg darálthús
  • 2 konzerv bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 chilli
  • bors
  • fokhagymapor
  • édes fűszerpaprika
  • csípős fűszerpaprika vagy chilli paprika

A hagymát és a fokhagymát megtisztítom, majd apró kockára vágom. Egy kevés olajat hevítek és erre mehet rá először csak a hagyma. Picit megsózom, hogy gyorsabban üvegesedjen. Mikor már majdnem jó, mehet rá a fokhagyma is. Figyeljük, hogy ne égjen oda mert a fokhagyma megkeseredik. 
Erre mehet a darálthusi amit jól átpirítok és a végén a sima fűszerpaprika. Felöntöm egy pohár vízzel és hagyom, hogy a hús megpuhuljon. Mikor felöntöttem mennek bele a fűszerek ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, csípős. A chillit félbe vágom és levágok belőle 2 karikát amit felkockázok és ezt is a húshoz dobom. Attól függően, hogy mennyire szaftos chillis babot szeretnétek annyi vizet öntsetek hozzá, ha túl sok lesz a végén csak forralni kell, hogy elpárologjon. 
Mikor a hús már kellően puha hozzá öntöm a leszűrt bab és kukorica konzervet és még egy 10-15 percig főzöm. 
Ha szeretnétek nyugodtan használjatok sima babot csak akkor azt hamarabb kell hozzá adni a húshoz és ajánlott beáztatni előző nap.

Jó étvágyat :)