A család kedvenc erdélyi csirkéje

D.

33.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 pohár rizs
  • 2 pohár víz
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika vagy sima paprika
  • zöldségzöldje
  • vegeta
  • bors
  • csirkemell / csirke comb / csirke szárny

Fogok egy tálat és ebbe öntöm bele a tejfölt, majd ugyan azzal a pohárral mérem ki a rizst és a vizet is ami szintén ebbe a tálba megy. Jól elkeverem, hogy a tejföl ne legyen benne csomós. A hagymát, fokhagymát és paprikát apró kockákra vágom és azokat is beleöntöm a keverékbe és jól elkeverem. (Paprikából használhattok több eltérő szinűt és akkor szép színes lesz az étel) 
Fűszerezem ezt a keveréket sóval, borssal, vegetával és a zöldségzöldjével. Mindent ízlés szerint, majd a tejfölös "massza" mehet egy hőálló tálba vagy egy nagyobb tepsibe. Ebbe teszem bele az általam választott csirke húst. A tálat/tepsit lefedem és 40-45 percig lefedve sütöm 150 Fokon. Majd ezután leveszem a fedőt és megnézem, hogy a rizs mennyire puha, ha már jó akkor fedő nélkül megpirítom a tetejét még egy 10-15 perc alatt.

Jó étvágyat :)