Váratlanvendég krém (Csokis darahab)

D. (Horváth I. szakácskönyv)

6.jpg

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 dkg búzadara
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. cukrozatlan kakaópor

A tojásokat ketté választom, majd a fehérjét kemény habbá verem a cukor 3/4-ével. A maradék cukrot a tojások sárgájához keverem hozzá. A tejet a búzadarával és a kakaóporral felteszem főni, folyamatosan kevergetem, nehogy leégjen az alja addig amíg megfő. Ezután félre húzom és még forrón hozzá keverem a cukros tojássárgáját. Aztán szintén még úgy, hogy meleg mehet bele a cukros tojáshab. Ezt azonnal beleöntöm üvegtálkákba és gyümölcsel díszítem. 
Melegen és lehűtve is nagyon finom és 10 perc alatt elkészül.

Jó étvágyat :)