Házi pizza

H.

untitled-1.jpg

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek só
  • 0.5 friss élesztő
  • 1 bögre tej
  • 1 kk cukor
  • 1 ek só
  • 1 ek ketchup

Feltét:

  • Ketchup vagy tejföl
  • kolbász / felvágott (bármi husi)
  • kukorica
  • gomba
  • borsó
  • hagyma
  • reszelt sajt

A tészta kozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntöm kimérve. A bögre tejet langyosra melegítem és hozzá adom a cukrot és bele morzsolom az élesztőt. Ha felfutott azt is hozzá öntöm a tálba lévő hozzávalókhoz. Ha túl száraz a tészta nyugodtan mehet hozzá egy kis tej, ha pedig túlságosan lágy akkor egy pici liszttel korrigálhattok. 
A tésztát 30 percet vagy egy jó órát hagyjuk kelni meleg helyen. Ha szeretnétek egyből a tepsibe is keleszthetitek, majd mikor megnőtt óvatosan a kezetekkel a tepsi formájához igazíthatjátok, de akár sodrófával is csinálhatjátok.
A tésztát megkenjük ketchuppal vagy tejföllel és rászórjuk az általunk választott feltéteket. A legvégén mehet rá a reszelt sajt. 170 Fokon sütjük 20-30 percig. 

Mellé: ketchup, mustár, majonéz...

Jó étvágyat :)