Paprikás krumpli

D.


3.jpg

Hozzávalók:

  • 1/2-1 kg krumpli
  • fél szál kolbász
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek őrölt paprika
  • bors
  • csípős paprika

A krumplikat meghámozom és felkockázom (én most újkrumplit használtam ezért ezt nem tisztítottam meg csak jól átmostam). A hagymát is megtisztítom és apró kockákra aprítom a fokhagymával együtt. A kolbászról lehámozom a héját majd vastag karikákat vágok amiket 4-be szeletelek. 
Egy kevés olajat hevítek amire mehet rá először a hagyma. Ezt egy kicsit átpirítom, majd rádobom a fokhagymát is. Pár perces kevergetés után felengdem nagyjából 1-2 dl vízzel. Ebbe mehet só, bors, paprika porok és picit párolom/főzöm a hagymát. 3-5 perc után ráöntöm a krumplit és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fűszerezek még egyszer. 
Amíg a krumpli puhul, addig egy serpenyőben a kolbászt lepirítom. Majd pedig a kisült zsírt leöntöm egy külön tálkába. A kolbászkákat ezután hozzá öntöm a krumplihoz. A pirítást amúgy elhagyhatjátok, mehet akár egyből bele a krumpliba. Az egészet puhára főzzük, néha kóstolunk és ha kell fűszerezünk még. 
A kolbászt helyettesíthetitek nyugodtan virslivel, debrecenivel vagy amit csak szeretnétek. Akár mindenből mehet bele egy kevéske :D 

Mellé: kenyér, savanyúság, saláta....

 

Jó étvágyat :)