Székely káposzta

D.

4_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 0.5 kg csirke hús / marha / karaj / tarja (ki miből szeretné)
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek paprika por
  • 1 kk chilli por 
  • bors

A hagymát felkockázom a fokhagymával együtt és kevés olajon pirítani kezdem. Közben a savanyúkáposztát én jól átmosom mert nem szeretem ha túlságosan savanyú, de ezt is embere válogatja ;) 
Mikor megpirult a hagyma félre húzom és megszórom a fűszerpaprikával. Átkeverem és rádobom az előzőleg felkockázott husit. Vissza húzom a tűzre és jól átpirítom a húst. Mikor már szépen körbepirult minden kis kocka, ráteszem a káposztát és felöntöm vízzel (2-3 dl). Fűszerezem sóval, borssal, chillivel, babérlevéllel, szemes borssal. A hús fajtájától függően főzöm. Kóstolgassatok, hogy mikor jó puha már. 

Tálalás/mellé: tejföl, kenyér.

Jó étvágyat :)