Zöldséges tokány

D.

 

dsc_0037.jpg

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • 1 fej hagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2 ek liszt
  • 1 ek tejföl
  • 1 bögre borsó
  • 1 bögre kukorica
  • bors
  • fűszerpaprika
  • chilli por

A hagymát, fokhagymát apró kockára vágom. A csirkemellet szintén felkockázom vagy felcsíkozom. Egy kis olajat hevízek amin megpirítom a hagymát és a fokhagymát. Mikor a hagyma már üveges akkor megszórom egy kis fűszerpaprikával, de lehúzom a tűzről. Rádobom a csirkemellet és vissza teszem a tűzhelyre és jól átpirítom a csirkemellet. Ebbe mehet a borsó, kukorica és felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. (Lehet kevesebb is)
Amíg a zöldségek puhulnak befűszerezem ízlés szerint és elkészítem a habarást. A lisztet a tejföllel egy kis habverő segítségével csomómentesre keverem, ha túl sűrű egy kis vízzel vagy tejjel higítom. Mikor már jók a zöldségek, a léből egy kicsit hozzá keverek a habaráshoz, hogy a tejföl majd ne csapódjon ki. Majd ezt vissza öntöm a tokányba, folyamatosan kevergetve azt. Ettől lesz jó szaftos az étel. 

Mellé: sült krumpli, krumpli püré, rizs, nokedli...

Jó étvágyat :)