Kakaós-fahéjas csiga

D.

10.jpg

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1.5 ek cukor
  • 2.5 dkg friss élesztő
  • 1 kk só
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • kakaópor
  • fahéj

A lisztet a keverőtálba öntöm. Kimérem a tejet és langyosra melegítem, ebbe szórom a kanálnyi cukrot, majd az élesztőt bele morzsolom és hagyom kelni. Addig az olajat és a tojást és a sót is hozzá adom a tésztához. Ha felfutott az élesztő ráöntöm a tésztára és bekapcsolom a gépet, hogy gyúrja jól össze. Miután szépen össze dolgozta, letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára növekedjen. 
A megkelt tésztát kinyújtom, kb ujjnyi vastagságú téglalappá. Ezt megkenem a vajjal és megszórom kakaóporral valamint fahéjjal . Használhattok kakaó helyett cukros fahéjat, csoki darabokat, cukrozatlan kakaóport, nutellát, mogyorókrémet... 
A megszórt tésztát feltekerem egy nagy rúddá és 2 ujjnyi szeleteket vágok. A csigákat beteszem egy tepsibe és előmelegített sütőbe 160 Fokon megsütöm. Mikor már szinte kész, kiveszem és 1-1 evőkanálnyi tejet locsolok mindegyikre, azután vissza tolom és még 5 percig sütöm. 
Aki szeretné a tetejét még megszórhatja porcukorral.

Jó étvágyat :)