Padlizsánkrém

D.

12_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 2 dl olaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 kk mustár
  • bors
  • 2 közepes padlizsán

A padlizsánokat meghámozom és vastag karikára vágom. A padlizsán karikákat felteszem vízben főzni, ehhez rakok egy pici sót. Ezt kb 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. 
A tojássárgáját egy tálba teszem, rá öntök pár csepp citromlevet majd folyamatosan kevergetve egy habverővel vékony sugárban hozzá öntöm az olajat. Néha megállok és jól átkavarom. Addig adagolom az olajat amíg a tojás felveszi. Ha úgy vélem, hogy jó akkor hozzá adom a mustárt, sót és borsot. Majd a legvégén hozzá reszelem a hagymát.
A kihűlt padlizsánt vagy egy botmixerrel átpürésítem vagy egy késsel nagyon apróra (pép szerűre) átvágom. Ha felaprítottam össze keverem a házi majonézzel. 

Mellé: pirítós, kenyér...