Töltött gomba

D.

13.jpg

Hozzávalók:

  • pár nagyobb fej gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg darálthús
  • pirospaprika
  • só 
  • bors
  • tejföl
  • reszelt sajt

A gombák tönkjét kiszedem és apró darabokra vágom, majd letisztítom a kapalot és félre teszem. 
A hagymát felkockázom, a fokhagymával együtt. Egy kis olajon átpirítom a hagymákat, majd mikor üveges mehet rá agomba meg a darálhús. Megszórom pirospaprikával, sóval és borssal. Jól átpirítom aztán felöntöm egy pici vízzel, hogy szaftos legyen. Puhára főzöm a húst és kész is. 
A gombákat egy hőálló tálba teszem, megsózom és borsozom. Bele kanalazok egy adag darálthúst, erre egy kiskanál tejfölt és rá a reszelt sajtot. 
Előmelegített sütőbe 160°-on sütöm amíg megpirul a teteje.

Mellé: sült krumpli, burgonya püré, rizs, saláta....

Jó étvágyat :)