Töltött gomba
D.
Hozzávalók:
- pár nagyobb fej gomba
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg darálthús
- pirospaprika
- só
- bors
- tejföl
- reszelt sajt
A gombák tönkjét kiszedem és apró darabokra vágom, majd letisztítom a kapalot és félre teszem.
A hagymát felkockázom, a fokhagymával együtt. Egy kis olajon átpirítom a hagymákat, majd mikor üveges mehet rá agomba meg a darálhús. Megszórom pirospaprikával, sóval és borssal. Jól átpirítom aztán felöntöm egy pici vízzel, hogy szaftos legyen. Puhára főzöm a húst és kész is.
A gombákat egy hőálló tálba teszem, megsózom és borsozom. Bele kanalazok egy adag darálthúst, erre egy kiskanál tejfölt és rá a reszelt sajtot.
Előmelegített sütőbe 160°-on sütöm amíg megpirul a teteje.
Mellé: sült krumpli, burgonya püré, rizs, saláta....
Jó étvágyat :)