Rakott spárga

D.

11_2.jpg

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • 25 dkg darálthús
  • 20 szál spárga
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • tejföl
  • reszeltsajt
  • bors
  • fűszerpaprika

Egy edénybe hevítek egy pici olajat és elkezdem benne pirítani a rizst. Közben a vizet felforralom. Rakok a rizsre egy kevés sót majd ha jól átpirult félre húzom és felontom a felforralt vízzel. A tűzhelyet alacsony fokozatra rakom és vissza teszem rá a rizst letakarva. Puhára főzöm és félre rakom.
Másik edényben felteszem a spárgákat, hogy puha legyen. Adok hozzá egy kis sót meg borsot és megfőzöm.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom és elkezdem egy serpenyőben pirítani. Ha átpirult mehet rá a darálthús és minden fűszer. Átpirítom és adok hozzá, nagyjából 1 dl vizet. Kóstolgatom, fűszerezem és amikor jónak ítélem félre húzom. 

Előveszek egy üvegtálat. Alulra teszem a rizst, arra mehet a hús, majd a spárga. Ennek a tetejére megy a tejföl, majd a reszelt sajt. Ha szeretnétek csinálhattok rá egy fűszeres besamell mártást. Ezt az egészet még betolom a sütőbe és megpirítom a tetejét.

Jó étvágyat :)