Medvehagyma krémleves

D.

13_1.jpg

Hozzávalók:

  • kb. fél kiló medvehagyma
  • fél fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek vaj (kemény)
  • só 
  • bors

A hagymát megtisztítom és felkarikázom, ahogy a fokhagymát is. Felolvasztom a két evőkanálnyi vajat és ezen átpirítom a hagymákat. A medvehagyma kb ugyan úgy viselkedik mint a spenót, úgyhogy lassan adagolom hozzá a hagymához. Mindig egy marékkal, az össze fonnyad és jöhet a következő adag. Mikor már az összes benne van az edénybe felengedem egy kicsi vízzel (lehet 50% víz, 50% tejszín is), fűszerezem és egy pár percig letakarva főzöm. 5-10 perc után leveszem a tűzhelyről és egy kicsit hagyom hűlni majd utána botmixerrel simára pürésítem. Ezután vissza teszem a tűzhelyre és ha még kell higítok rajta és fűszerezem. Higításhoz használhattok vizet, tejet vagy tejszínt. 

Mellé: levesgyöngy, pirítós, pirított kenyér kockák, tejföl

Jó étvágyat :)