Sós stangli
Forrás: Mama / Elkészítette: Helga
Hozzávalók a tésztához:
- 1 kg liszt
- 40 dkg zsír
- 4 tojássárgája
- 2 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 ek só
- cukor
Egyéb hozzávalók:
- 1 tojásfehérje
- reszelt sajt
A tejet egy kicsit megmelegítjük, hogy langyos legyen, majd ebbe teszünk egy kis cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfuttatni. Ha szeretnénk használjuk csak a tej felét és ugyan annyi vizet. Ha felfutott az élesztő a tészta hozzávalóival együtt jól összedolgozzuk. Ezután 2 cipót készítünk és hagyjuk őket kelni kb. 30 percig.
Kinyújtjuk a tésztánkat, megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk sajttal. Derelye metszővel vagy egy éles késsel csíkokat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a stanglikat. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.
(Légkeveréssel 200°C-on)
Jó étvágyat :)