Csirke pörkölt
D.
Hozzávalók:
- 0.5-1 kg csirkehús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- mustár
- fűszerpaprika
- só
- bors
- "liszt és víz"
A csirkehúst, hagymát és fokhagymát felkockázom. Egy kevés olajon jól lepirítom a hagymát, fokhagymát. Majd félre húzom és jól megszórom a fűszerpaprikával és rávágom a paradicsomot. Átkeverem és vissza rakom a tűzhelyre, majd ráteszem a hús kockákat. Ezt is átpirítom, megfűszerezem sóval, borssal majd felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Főzés közbe sokszor kóstolok és hozzá adok egy evőkanálnyi mustárt.
Mikor a hús már puha és az íze is jó akkor 1 kanálnyi lisztet egy kis vízzel jól elkeverek (hamis habarás) és hozzá keverem. Ezt elhanyagolhatjátok, de én nem szeretem ha túlságosan leveses.
Mellé: tarhonya, saláta, nokedli, tészta...
Jó étvágyat :)