Babfőzelék mozzarellás fasírt tekerccsel

D.

1_6.jpg

Babfőzelék:

  • 50 dkg bab
  • 2 ek liszt
  • 3 ek olaj
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só 
  • bors
  • chilli por
  • pirospaprika por

A hagymát felkockázzuk, közben az edényünkben egy kis olajat hevítünk. Mikor már kellően meleg  mehet bele a felkockázott hagyma. Üvegesre pirítjuk majd félre húzzuk és mehet bele kb 1 evőkanálnyi pirospaprika por. Átkeverjük majd felöntjük vízzel. Ebbe mehet bele a bab. Ha száraz babot használunk akkor előző este áztassuk vízbe vagy főzés előtt 4-5 órával. Ha konzervet használunk az mehet bele egyből a vízbe. Fűszerezzük sóval, borssal, chillivel az egészet. Egy másik serpenyőbe rántást készítünk az olajból és lisztből. Szépen lepirítjuk, közben a fokhagymát apró kockára vágjuk vagy össze nyomjuk fokhagyma nyomóval. Mikor lepirult a rántásunk mehet bele a fokhagyma és ezt a főzelékünkhöz öntjük, de csak akkor mikor már puha a bab.

Mozzarellás fasírt tekercs:

  • 25 dkg darálthús
  • 7-10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 db tojás
  • 1 mozzarella
  • pirospaprika por
  • petrezselyem

A hús hozzávalóit (mozzarella kivételével) összegyúrjuk jó alaposan és ízlés szerint fűszerezzük. Ha szeretnénk rakhatunk bele felkockázott hagymát/fokhagymát. Fogjunk egy alufólia darabot amit jól olajozzunk be. Erre mehet a fasírt hús amit a kezünkkel lapítsunk ki szabályos téglalap formájúra és kb 2-3 cm vastagságúra. A mozzarellát felszeleteljük és a hús "aljára" tesszük egy sorba ahonnan majd a feltekerést kezdjük. Az alufólia segítségével feltekerjük a fasírt roládunkat és becsomagoljuk mint egy szaloncukrot. Sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük a fóliába majd kivesszük és óvatosan kibontjuk a csomagolásból, vissza rakjuk és szépen megpirítjuk a külsejét.

 

Jó étvágyat :)