Babfőzelék mozzarellás fasírt tekerccsel
D.
Babfőzelék:
- 50 dkg bab
- 2 ek liszt
- 3 ek olaj
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- chilli por
- pirospaprika por
A hagymát felkockázzuk, közben az edényünkben egy kis olajat hevítünk. Mikor már kellően meleg mehet bele a felkockázott hagyma. Üvegesre pirítjuk majd félre húzzuk és mehet bele kb 1 evőkanálnyi pirospaprika por. Átkeverjük majd felöntjük vízzel. Ebbe mehet bele a bab. Ha száraz babot használunk akkor előző este áztassuk vízbe vagy főzés előtt 4-5 órával. Ha konzervet használunk az mehet bele egyből a vízbe. Fűszerezzük sóval, borssal, chillivel az egészet. Egy másik serpenyőbe rántást készítünk az olajból és lisztből. Szépen lepirítjuk, közben a fokhagymát apró kockára vágjuk vagy össze nyomjuk fokhagyma nyomóval. Mikor lepirult a rántásunk mehet bele a fokhagyma és ezt a főzelékünkhöz öntjük, de csak akkor mikor már puha a bab.
Mozzarellás fasírt tekercs:
- 25 dkg darálthús
- 7-10 dkg zsemlemorzsa
- 1 db tojás
- 1 mozzarella
- só
- pirospaprika por
- petrezselyem
A hús hozzávalóit (mozzarella kivételével) összegyúrjuk jó alaposan és ízlés szerint fűszerezzük. Ha szeretnénk rakhatunk bele felkockázott hagymát/fokhagymát. Fogjunk egy alufólia darabot amit jól olajozzunk be. Erre mehet a fasírt hús amit a kezünkkel lapítsunk ki szabályos téglalap formájúra és kb 2-3 cm vastagságúra. A mozzarellát felszeleteljük és a hús "aljára" tesszük egy sorba ahonnan majd a feltekerést kezdjük. Az alufólia segítségével feltekerjük a fasírt roládunkat és becsomagoljuk mint egy szaloncukrot. Sütőbe tesszük és 25-30 percig sütjük a fóliába majd kivesszük és óvatosan kibontjuk a csomagolásból, vissza rakjuk és szépen megpirítjuk a külsejét.
Jó étvágyat :)