Őzgerinces csirkemell

D.

1_1.jpg

Hozzávalók:

  • 1-2 zacskó bacon
  • 1 egész csirkemell
  • 3 púpos ek liszt
  • 3 ek telföl
  • pici tej
  • 3 tojás
  • bors
  • chilli
  • fokhagymapor

A csirkemellet felkockázom és egy tálba öntöm. Az őzgerincet kibélelem a baconnel, úgy hogy a szélei egyelőre kilógjanak a formából. A maradék bacont felcsíkozom és a csirkés tálba teszem, mehetnek rá a fűszerek, a liszt, tojás és tejföl. Ezt a masszát össze keverem, ügyelve arra hogy ne legyen benne lisztcsomó. (Ha szerenétek rakhattok bele még reszeltsajtot is). Ezt a masszát bele öntöm az őzgerinc formába és a lelógó baconöket ráhajtogatom. 
Betolom a sütőbe és elkezdem sütni. Mikor megpirult az "alja" akkor kiveszem és kiborítom egy tepsibe és megpirítom a tetejét. 

Mellé: krumplipüré, sült krumpli, rizs, tarhonya...

Jó étvágyat :)