Őzgerinces csirkemell
D.
Hozzávalók:
- 1-2 zacskó bacon
- 1 egész csirkemell
- 3 púpos ek liszt
- 3 ek telföl
- pici tej
- 3 tojás
- só
- bors
- chilli
- fokhagymapor
A csirkemellet felkockázom és egy tálba öntöm. Az őzgerincet kibélelem a baconnel, úgy hogy a szélei egyelőre kilógjanak a formából. A maradék bacont felcsíkozom és a csirkés tálba teszem, mehetnek rá a fűszerek, a liszt, tojás és tejföl. Ezt a masszát össze keverem, ügyelve arra hogy ne legyen benne lisztcsomó. (Ha szerenétek rakhattok bele még reszeltsajtot is). Ezt a masszát bele öntöm az őzgerinc formába és a lelógó baconöket ráhajtogatom.
Betolom a sütőbe és elkezdem sütni. Mikor megpirult az "alja" akkor kiveszem és kiborítom egy tepsibe és megpirítom a tetejét.
Mellé: krumplipüré, sült krumpli, rizs, tarhonya...
Jó étvágyat :)