Mézes krémes
H.
Tészta hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl mèz
- 5 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1tk. szódabikarbóna
- 2 db tojás
Krém:
- 15 dkg liszt
- 5 dl tej
- 29 dkg vaj
- 15 dkg cukor
Máz:
- 15dkg csoki
- 5-10 dkg vaj
A tészta hozzávalóir összedolgozom, majd 4 cipót csinálok belőle és kis pihentetés után ezeket egyesével kinyújtom (igen vékonyra). A tepsit kivajazom és előmelegített sütőbe a lapokat 5-6 percig sütöm 180°C-on (légkeverés).
A tejet a liszttel és a cukor feflével krémmé főzöm, nagyjából olya sűrűségűre mint ha pudingot csinálnék. Ha kész van, hagyom hűlni. Addig a vajat kikeverem a cukor másik felével és a langyos masszához adom és ezt is jól kikeverem. Ha ez kész és kihűlt a következő képpen szoktam rétegelni: lap - krém - lap - lekvár (én epret szoktam használni) - lap - krém - lap.
A tetejére jön a máz amit a következő képpen csinálok meg: A csokit vízgőz felett elolvasztom a vajjal együtt. Ezzel leöntöm a krémes tetejét és hagyom egy kicsit együtt állni, hogy könnyen tudjam szeletelni.
Jó étvágyat :)