Zabos almás (bögrés)
D.
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre zabpehely
- 3/4 bögre tej
- 1/2 bögre cukor
- 2 db tojás
- 3 db alma
- 1 tk sütőpor
- 1 kk fahéj
- 1 ek olaj
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd félre tesszük. A "tészta" hozzávalóit egy tálba szépen összekeverjük kézi habverővel. Ajánlatos először a zab kivételével mindent jól eldolgozni és akkor nem lesznek benne liszt csomók, majd a végén a zabot. Utolsó lépésként bele keverjük a lereszelt almát is, mehet bele a leve is nyugodtan.
Ha van teflon serpenyőnk nem szükséges olajat használnunk mert ahhoz nem tapad hozzá, de ha simát használunk akkor mindig tegyünk bele egy picit. Apró kis korongokat öntünk a serpenyőbe és megsütjük mindkét felét.
Adhatunk hozzá mogyorókrémet, lekvárt, kakaóport, fahéjas cukrot.
Jó étvágyat :)