Mézes-mustáros csirkemell
Forrás: Saját / Elkészítette: Dóri
Hozzávalók:
- 2 db fél csirkemell (1 egész csirkemell)
- 4 ek mustár
- 1-2 ek méz
- só
- bors
- csípős pirospaprika
A csirkemelleket félbe vagy akár háromba is vághatjuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd egy tepsibe/üvegtálba rakjuk a szeleteket. A felső szeletet megszórjuk egy kicsit csípős pirospaprikával. A melleket megkenjük mustárral. Közben a mézet megmikrózzuk 10mp-ig, hogy folyósabb legyen. Ezt ráöntjük a húsra, de csak a felét és ne túl sokat mert akkor nagyon édes lesz. Betesszük a sütőbe 150 Fokra 15 percre, ekkor megfordítjuk a husikat és ezt a felét is bekenjük mustárral és meglocsoljuk mézzel. Készre sütjük és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat :)