Házi tortilla
Forrás: Food Network UK / Elkészítette: Dóri
Hozzávalók:
- 26 dkg teljes kiőrlésű liszt (lehet fele finom liszt, fele teljes kiőrlésű)
- 1 tk. só
- 1.8 dl forró víz
- 1 kk. sütőpor
- 15 ml olivaolaj
Töltelék:
- olaj
- csirkemell
- só
- bors
- fokhagyma
- fűszeres babkonzerv vagy sima
- hagyma
- uborka
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd annyi apró golyót formálunk belőle ahány tortillát szeretnénk. A golyókat kinyújtjuk egy sodrófa segítségével minél vékonyabbra sodorjuk, egy meleg serpenyőben megsütjük mindkét oldalát.
A töltelékhez a csirkemellet felkockázzuk vagy felcsíkozzuk. Egy kis olajat öntünk a serpenyőnkbe, ebbe mehet a felkockázott vagy fokhagymanyomóval összezúzott fokhagyma. Picit átpirítjuk és mehet bele a hús, fűszerezzük sóval, borssal, csípős paprikával. Ezt szépen lepirítjuk és már kész is.
Kiterítjük a tésztákat, erre mehet a hús, az általunk választott zöldségek majd a bab konzerv. (Nem tudom, hogy otthon lehet e kapni ilyen bab konzervet, de amennyiben nem: főzzétek picit át és mexikói fűszerkeverékkel bolondítsátok meg) ;) Ha mindent bele tettetek tekerjétek fel és már ehetitek is.
Zöldségeket nyugodtan pakolhattok még bele bőven, amit szeretnétek. Akár reszelt sajtot is rakhattok bele.
Jó étvágyat :)