Medvehagyma pesto
D.
Hozzávalók:
- 15 dkg medvehagyma
- 5 dkg kemény sajt (parmezán a legjobb)
- 5 dkg dió
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj (oliva)
- 1 ek citromlé
- só
- bors
A medvehagyma leveleket megmosom, majd jól leszárítom. Ezután nagyobb darabokra vágom és egy aprítógépbe teszem. Először csak a medvehagymát darálom, majd hozzá adom a reszelt parmezánt, a fokhagymát, fűszereket és hagyom egy kicsit menni. Utolsó előtti hozzávalóként bele dobom a diót (azért ez kerül bele majdnem utoljára, hogy nagyobb darabokba maradjon), aztán hozzá csurgatom az olajat is. Hagyom még egy picit menni, hogy jól össze keveredjen és a legvégén adom hozzá a citromlevet. Megkóstolom és ha valami még hiányzik azt pótolom.
Nagyon finom pirítóshoz, vagy akár kifőzött tésztára.
Jó étvágyat :)