Rakott spárga
D.
Hozzávalók:
- 1.5 bögre rizs
- 3 bögre víz
- 25 dkg darálthús
- 20 szál spárga
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- tejföl
- reszeltsajt
- só
- bors
- fűszerpaprika
Egy edénybe hevítek egy pici olajat és elkezdem benne pirítani a rizst. Közben a vizet felforralom. Rakok a rizsre egy kevés sót majd ha jól átpirult félre húzom és felontom a felforralt vízzel. A tűzhelyet alacsony fokozatra rakom és vissza teszem rá a rizst letakarva. Puhára főzöm és félre rakom.
Másik edényben felteszem a spárgákat, hogy puha legyen. Adok hozzá egy kis sót meg borsot és megfőzöm.
A hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágom és elkezdem egy serpenyőben pirítani. Ha átpirult mehet rá a darálthús és minden fűszer. Átpirítom és adok hozzá, nagyjából 1 dl vizet. Kóstolgatom, fűszerezem és amikor jónak ítélem félre húzom.
Előveszek egy üvegtálat. Alulra teszem a rizst, arra mehet a hús, majd a spárga. Ennek a tetejére megy a tejföl, majd a reszelt sajt. Ha szeretnétek csinálhattok rá egy fűszeres besamell mártást. Ezt az egészet még betolom a sütőbe és megpirítom a tetejét.
Jó étvágyat :)