Padlizsánkrém
D.
Hozzávalók:
- 1 tojássárgája
- 2 dl olaj
- 1 fej hagyma
- 1 kk mustár
- só
- bors
- 2 közepes padlizsán
A padlizsánokat meghámozom és vastag karikára vágom. A padlizsán karikákat felteszem vízben főzni, ehhez rakok egy pici sót. Ezt kb 15-20 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
A tojássárgáját egy tálba teszem, rá öntök pár csepp citromlevet majd folyamatosan kevergetve egy habverővel vékony sugárban hozzá öntöm az olajat. Néha megállok és jól átkavarom. Addig adagolom az olajat amíg a tojás felveszi. Ha úgy vélem, hogy jó akkor hozzá adom a mustárt, sót és borsot. Majd a legvégén hozzá reszelem a hagymát.
A kihűlt padlizsánt vagy egy botmixerrel átpürésítem vagy egy késsel nagyon apróra (pép szerűre) átvágom. Ha felaprítottam össze keverem a házi majonézzel.
Mellé: pirítós, kenyér...