Zöld(ség) leves

Forrás: Saját / Elkészítette: Dóri

2_3.jpg

Hozzávalók: 

  • 30 dkg zöldbab
  • 20 dkg borsó
  • 5 dkg kukorica
  • 5 dkg répa
  • fél fej hagyma
  • bors

A fél hagymát félbevágjuk még egyszer és így csíkozzuk fel. A zöldbab ha hosszú azokat 2-3 db-ra vágom, a répát felkockázom. Egy edényben egy kis olajat hevítünk amibe mehet a hagyma. Mikor már félig puha mehet hozzá az összes zöldség. Ezeket egy kicsit átpároljuk majd felengedjük annyi vízzel amennyivel mi szeretnénk. Sóval és borssal ízesítjük. Ha minden zöldség megpuhult húzzuk le és már tálalhatjuk is.

Tipp:

Ha szeretnétek tehettek bele tésztát vagy tálalhatjátok egy kis tejföllel.

Jó étvágyat :)