Anyósom tárkonyos levese

D.

6_1.jpg

Hozzávalók:

  • 0.5 kg csirke hús
  • 2 bögrényi zöldség mix (répa, kukorica, borsó)
  • bors
  • tárkony
  • babérlevél


A csirkehúst felkockázom vagy felcsíkozom, majd a lábasba öntöm. Erre mehet 2 db babérlevél, egy evőkanálnyi só és 1 kiskanálnyi bors és persze a zöldség mix. A zöldségek úgy is tökéletesek ha frisset használtok. Felöntöm az egészet vízzel a lábas 3/4 részééig. Majd fogom a tárkonyt (én szárazat használok) és annyit szórok, hogy a leves tetejét betakarja. Magas fokozaton felmelegítem majd visszább veszem. Ha felhabzik akkor azt egy szűrő segítségével eltávolítom. Folyamatosan kóstolok és ízlés szerint fűszerezek még, ha a hús puha akkor kész a leves.

Mellé: tejföl

Jó étvágyat :)