A család kedvenc erdélyi csirkéje
D.

Hozzávalók:
- 1 kis pohár tejföl
- 1 pohár rizs
- 2 pohár víz
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika vagy sima paprika
- zöldségzöldje
- vegeta
- só
- bors
- csirkemell / csirke comb / csirke szárny
Fogok egy tálat és ebbe öntöm bele a tejfölt, majd ugyan azzal a pohárral mérem ki a rizst és a vizet is ami szintén ebbe a tálba megy. Jól elkeverem, hogy a tejföl ne legyen benne csomós. A hagymát, fokhagymát és paprikát apró kockákra vágom és azokat is beleöntöm a keverékbe és jól elkeverem. (Paprikából használhattok több eltérő szinűt és akkor szép színes lesz az étel)
Fűszerezem ezt a keveréket sóval, borssal, vegetával és a zöldségzöldjével. Mindent ízlés szerint, majd a tejfölös "massza" mehet egy hőálló tálba vagy egy nagyobb tepsibe. Ebbe teszem bele az általam választott csirke húst. A tálat/tepsit lefedem és 40-45 percig lefedve sütöm 150 Fokon. Majd ezután leveszem a fedőt és megnézem, hogy a rizs mennyire puha, ha már jó akkor fedő nélkül megpirítom a tetejét még egy 10-15 perc alatt.
Jó étvágyat :)