"Ecetes" falatka
D.

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 1 kk só
- 1 ek ecet
- 6 ek víz
- 1 cs sütőpor
A hozzávalókat összekeverjük, a vajat megolvasztva adjuk hozzá. (Azért teszünk bele ecetet, hogy egy kicsit leveles hatást érjünk el a tésztánál) Ha szépen össze állt a tésztánk egy 10-15 percig hagyjuk pihenni. Azután kinyújtjuk kb 1/2 cm vastagságúra és tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk a formáinkat.
A tésztáinkat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással. A tetejére szórhatunk sajtot, tehetünk Pirosarany pöttyöt, kolbászt, szezámmagot, köménymagot. Előmelegített sütőbe sütjük kb 20 percig 150 fokon, míg szép aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat :)