Házi burger
D.
Hozzávalók a bucihoz (4 db) :
- 2 bögre liszt
- 40 ml olaj
- 1 ek só
- 1 tojás
- élesztő
- 1,25 dl víz
- 1 kk cukor
- szezámmag
A fizet langyosra melegítem és bele szórom a cukrot majd az élesztőt. Hagyom egy pár percig, hogy az élesztő felfusson. Ha az élesztő megnövekedett minden hozzávaló (kivéve a szezámmag) mehet egy tálba és géppel jól összedolgozom 5-10 perc alatt. Kiveszem a keverőtálból és kézzel még jól átdolgozom, majd 4 felé osztom és bucivá formázom. Tepsibe rakom és hagyom hogy a duplájára keljen. Előmelegített sütőbe tolom be miután megkentem felvert tojással és megszórtam szezámmaggal. Addig sütöm amíg aranysárga nem lesz.
Akinek van nagy tálalógyűrűje az a bucikat bele teheti és kelesztheti abban valamint sütheti is, akkor szép magasak lesznek a zsemlék :)
Húspogácsa:
- 50 dkg darált sertés (lehet csak marhából vagy fele-fele)
- só
- bors
- 1 fej hagyma
- piros paprika
- fokhagyma / fokhagyma por
A darált húsba bele szórom a nagyon apróra vágott hagymát. Ízlés szerint fűszerezem és jól összegyúrom. Serpenyőbe egy nagyon kevés olajat teszek majd a lapos fasírtokat elkezdem megsütni. Miután megsültek a húspogik rakok rájuk egy szelet sajtot és lefedem az edényt, hogy ráolvadjon.
A legvégén szétvágom a bucikat, bele teszem a húspogit és mindenféle zöldséget (uborka, hagyma, paradicsom, paprika, saláta), plusz sajtot, ketchup / mustár / majonéz.