Almás, cseresznyés morzsasüti
Forrás: Facebook / Elkészítette: Dóri
Először is szeretném tudatni, hogy ez nem egy saját recept. Én is úgy vadásztam egy csoportba és innen is köszönöm annak az illetőnek aki megismertette velem :D Másodszor 2 receptet olvashattok majd itt. Az egyik az eredeti, a másik pedig egy kicsit átvariált változata, ugyanis pár dolog nincs itthon, de ettől függetlenül szeretném megcsinálni :)
Eredeti recept
Hozzávalók:
- 4 db alma
- 20 dkg cseresznye
- 1 ek kókusz olaj
- 2 ek juharszirup
- 1 kk fahéj
Morzsához:
- 14 dkg darált mandula
- 4 dkg zab
- 3 ek kókusz olaj
- 2 ek barna cukor
Először felmelegítjük a kókusz olajat és 5 percig főzzük a gyümölcsöket benne. Hozzá adjuk a juharszirupot és a fahéjat majd további 5 percig pároljuk. A morzsa hozzávalóit összedolgozzuk és egy kicsit pihentetjük. A tölteléket egy hőálló tálkába öntjük és mehet a morzsa tészta. 180 fokon sütjük 25 percig.
Változás:
- 2 db banán
- 25-30 dkg eper
- 2,5 dkg vaj
- 2 ek cukor
- 1 kk fahéj
- pár csepp citromlé (elhagyható)
Morzsához:
- 14 dkg liszt
- 4 dkg zab
- 6 dkg olvasztott vaj
- 1 db tojás
- 2 ek cukor
A gyümölcsöket tetszőleges formára vágom. Egy serpenyőbe teszem a cukrot és karamellizálni kezdem. Mikor már szép arany színű a cukrom, hozzá adom a vajat. Ha a vaj elolvadt benne bele dobom a gyümölcsöket meg az őrölt fajéjat. Így átforgatom a gyümölcsöket, majd félre húzom kicsit pihenni.
A tészta hozzávalóit összedolgozom. Nekem ezzel a kombinációval morzsalékos maradt (nem tudom, hogy mandulával milyen lesz). Kézzel golyóvá tudtam gyúrni, de szinte felesleges hiszen úgyis morzsára lesz szükségünk ;)
Az összeállítás ugyan úgy megy mint az eredeti receptbe. Alulra a szaftos gyümölcsök, rá pedig a reszelt tészta.
Jó étvágyat :)