Székely káposzta
D.
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 0.5 kg csirke hús / marha / karaj / tarja (ki miből szeretné)
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek paprika por
- 1 kk chilli por
- só
- bors
A hagymát felkockázom a fokhagymával együtt és kevés olajon pirítani kezdem. Közben a savanyúkáposztát én jól átmosom mert nem szeretem ha túlságosan savanyú, de ezt is embere válogatja ;)
Mikor megpirult a hagyma félre húzom és megszórom a fűszerpaprikával. Átkeverem és rádobom az előzőleg felkockázott husit. Vissza húzom a tűzre és jól átpirítom a húst. Mikor már szépen körbepirult minden kis kocka, ráteszem a káposztát és felöntöm vízzel (2-3 dl). Fűszerezem sóval, borssal, chillivel, babérlevéllel, szemes borssal. A hús fajtájától függően főzöm. Kóstolgassatok, hogy mikor jó puha már.
Tálalás/mellé: tejföl, kenyér.
Jó étvágyat :)