Répatorta
D.
Hozzávalók:
- 50 dkg répa
- 30 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg aprított mogyoró / dió / mandula
- 1 zacskó sütőpor vagy 1 kk szódabikarbóna
- 1.5 kk fahéj
- 1 késhegynyi gyömbér
- 4 tojás
- 1.5 dl olaj
- 10-15 dkg vaj
Krém:
- 40-50 dkg sajtkrém vagy mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 1 kávéskanál fahéj
A répát megtisztítom és reszelőn lereszelem. Kimérem a többi hozzávalót és mindent egy tálba öntöm a répával együtt. A vajat megolvasztva adom hozzá ehhez a keverékhez és egy spatulával simára keverem. Egy sütő formába vagy tepsibe teszem. Előmelegített sütőbe rakom és tűpróbáig sütöm.
Ha megsült kiszedem és hagyom hűlni. Addig a krém hozzávalóit keverem ki és rakom hűtőbe. Mikor kihűlt a torta rákenem a krémet és kész is.
Jó étvágyat :)