Répatorta

D.

1.jpg

Hozzávalók:

  • 50 dkg répa
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg aprított mogyoró / dió / mandula
  • 1 zacskó sütőpor vagy 1 kk szódabikarbóna
  • 1.5 kk fahéj
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 4 tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 10-15 dkg vaj

Krém:

  • 40-50 dkg sajtkrém vagy mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj

A répát megtisztítom és reszelőn lereszelem. Kimérem a többi hozzávalót és mindent egy tálba öntöm a répával együtt. A vajat megolvasztva adom hozzá ehhez a keverékhez és egy spatulával simára keverem. Egy sütő formába vagy tepsibe teszem. Előmelegített sütőbe rakom és tűpróbáig sütöm. 
Ha megsült kiszedem és hagyom hűlni. Addig a krém hozzávalóit keverem ki és rakom hűtőbe. Mikor kihűlt a torta rákenem a krémet és kész is.

Jó étvágyat :)