Bögrés almás
D.
Hozzávalók:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre olaj
- 3-5 db tojás
- 1 kk. fahéj
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 5-9 db alma
A tojásokat ketté választjuk, majd a sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral elkezdjük kikeverni. Mikor már nem ropog a cukor mehet bele az olaj és a fahéj. Közben a liszttel kikeverjük a sütőport és apránként ezt is hozzá adjuk a keverékhez. Külön felverjük a tojások fehérjét és a végén ezt már nem géppel hozzá keverjük, ha sűrű lenne a tészta adjunk hozzá egy kis tejet. A legvégén mehet bele a felkockázott alma. 160 fokon, nagyjából 30-40 percig sütjük.
Én másképp készítettem:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 0.5 bögre olaj
- 3 tojás
- 2 kk. fahéj
- 1 sütőpor
- 5 db alma
- 1 bögre tej
Az elkészítése nagyjából ugyan az volt, annyi különbséggel, hogy a cukor felével vertem fel a sárgáját és a másik felével a fehérjét és úgy adta a tésztához.
Jó étvágyat :)