Pizzás csiga

H.

viber_idsfgmage.jpg

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 6 ek olaj
  • 1 ek só
  • élesztő
  • 3/4 bögre tej
  • cukor

Az élesztőt langyos, cukros tejben feltuttatom. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntöm a felfuttatott élesztővel együtt és egy pici ketchuppal. Jól összedolgozzuk és 30 percet hagyjuk kelni. Pihentetés után kinyújtjuk. A tésztát tetszőleges krémmel megkenjük: ketchup, mustár, pizzakrém, fokhagymás tejföl (ki mit szeretne). A belselyét megszórom minden félével amit a hűtő rejt: szalámi, felvágott, kukorica, hagyma, sajt... majd feltekerem és csigákat vágok belőle. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe sütöm 200 fokon amíg aranybarna nem lesz.