Üveges uborka saláta
D.
Hozzávalók:
- 2.5 dl 20%-os ecet
- 40 dkg cukor
- 10 dkg só
- 1 tk borkén (tartósító)
- 1.5-2 l víz
- 3 kígyó uborka
- 4-5 gerezd fokhagyma
A léhez valókat egy nagy tálba teszem és addig kavargatom amíg a cukor meg a só el nem olvad. Az uborkát felkarikázom (aki szeretné meg is hámozhatja) a fokhagymát pedig nagyobb kockákra vágom. A felaprított zöldségeket bele öntöm a savanyú lébe és hagyom állni 5-6 órát vagy akár egy éjszakát.
Az idő letelte után az uborkát fokhagymával együtt beleteszem a befőttes üvegekbe és merek rá egy kis levet.
Én egy üveggel mindig a hűtőbe tárolok, hogy ha uborka salátát enne valaki akkor legyen hidegen és csak egy evőkanálnyi tejfölt meg egy kis piros paprikát kelljen bele tenni.
Jó étvágyat :)