Üveges uborka saláta

D.

2_15.jpg

 

Hozzávalók: 

  • 2.5 dl 20%-os ecet
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg só
  • 1 tk borkén (tartósító)
  • 1.5-2 l víz
  • 3 kígyó uborka
  • 4-5 gerezd fokhagyma

A léhez valókat egy nagy tálba teszem és addig kavargatom amíg a cukor meg a só el nem olvad. Az uborkát felkarikázom (aki szeretné meg is hámozhatja) a fokhagymát pedig nagyobb kockákra vágom. A felaprított zöldségeket bele öntöm a savanyú lébe és hagyom állni 5-6 órát vagy akár egy éjszakát. 
Az idő letelte után az uborkát fokhagymával együtt beleteszem a befőttes üvegekbe és merek rá egy kis levet. 
Én egy üveggel mindig a hűtőbe tárolok, hogy ha uborka salátát enne valaki akkor legyen hidegen és csak egy evőkanálnyi tejfölt meg egy kis piros paprikát kelljen bele tenni. 

 

Jó étvágyat :)