Házi pizza
H.
Hozzávalók:
- 70-80 dkg liszt
- 1 db tojás
- 1 ek só
- 0.5 friss élesztő
- 1 bögre tej
- 1 kk cukor
- 1 ek só
- 1 ek ketchup
Feltét:
- Ketchup vagy tejföl
- kolbász / felvágott (bármi husi)
- kukorica
- gomba
- borsó
- hagyma
- reszelt sajt
A tészta kozzávalóit a robotgép keverőtáljába öntöm kimérve. A bögre tejet langyosra melegítem és hozzá adom a cukrot és bele morzsolom az élesztőt. Ha felfutott azt is hozzá öntöm a tálba lévő hozzávalókhoz. Ha túl száraz a tészta nyugodtan mehet hozzá egy kis tej, ha pedig túlságosan lágy akkor egy pici liszttel korrigálhattok.
A tésztát 30 percet vagy egy jó órát hagyjuk kelni meleg helyen. Ha szeretnétek egyből a tepsibe is keleszthetitek, majd mikor megnőtt óvatosan a kezetekkel a tepsi formájához igazíthatjátok, de akár sodrófával is csinálhatjátok.
A tésztát megkenjük ketchuppal vagy tejföllel és rászórjuk az általunk választott feltéteket. A legvégén mehet rá a reszelt sajt. 170 Fokon sütjük 20-30 percig.
Mellé: ketchup, mustár, majonéz...
Jó étvágyat :)