Spenótfőzelék
D.
Hozzávalók:
- 40 dkg spenót
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek. liszt
- 0.5-1 dl olaj
- 2-3 dl tej
- só
- bors
Vizet forralunk amibe teszünk egy pici sót. Amíg felforr a víz átmossuk a spenótot. Mikor forr a víz beledobjuk a spenótot és hagyjuk benne pár percig. Egy szűrőkanál segítségével vegyük ki egy szűrőbe a spenótot és hagyjuk lecsöpögni/kihűlni. Ha kihűlt össze apríthatjuk egy késsel vagy kézi botmixerrel.
Felhevítjük a lisztet és az olajat, rántást készítünk. Mikor már pirul és szép zsemle színű félre húzzuk és hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát vagy bele is nyomhatjuk. 1-2 percig kevergetjük majd fogunk egy kézi habverőt és folyamatosan öntve hozzá adjuk a tejet. Főzelék állagot kell kapjunk. Ha túl sűrű adjunk hozzá még tejet, ha túl folyós akkor tegyük vissza a tűzhelyre egy kicsit. Mikor már megfelelő az állag mehet bele a spenót. A végén fűszerezzük sóval és borssal.
Tipp:
Tükörtojással tálaljuk és adhatunk mellé még krumpli pürét is.
Jó étvágyat :)