Váratlanvendég krém (Csokis darahab)
D. (Horváth I. szakácskönyv)
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 10 dkg búzadara
- 15 dkg cukor
- 3 db tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. cukrozatlan kakaópor
A tojásokat ketté választom, majd a fehérjét kemény habbá verem a cukor 3/4-ével. A maradék cukrot a tojások sárgájához keverem hozzá. A tejet a búzadarával és a kakaóporral felteszem főni, folyamatosan kevergetem, nehogy leégjen az alja addig amíg megfő. Ezután félre húzom és még forrón hozzá keverem a cukros tojássárgáját. Aztán szintén még úgy, hogy meleg mehet bele a cukros tojáshab. Ezt azonnal beleöntöm üvegtálkákba és gyümölcsel díszítem.
Melegen és lehűtve is nagyon finom és 10 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat :)