Kakaós-fahéjas csiga
D.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 2 dl tej
- 1.5 ek cukor
- 2.5 dkg friss élesztő
- 1 kk só
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- kakaópor
- fahéj
A lisztet a keverőtálba öntöm. Kimérem a tejet és langyosra melegítem, ebbe szórom a kanálnyi cukrot, majd az élesztőt bele morzsolom és hagyom kelni. Addig az olajat és a tojást és a sót is hozzá adom a tésztához. Ha felfutott az élesztő ráöntöm a tésztára és bekapcsolom a gépet, hogy gyúrja jól össze. Miután szépen össze dolgozta, letakarom és meleg helyen hagyom, hogy a duplájára növekedjen.
A megkelt tésztát kinyújtom, kb ujjnyi vastagságú téglalappá. Ezt megkenem a vajjal és megszórom kakaóporral valamint fahéjjal . Használhattok kakaó helyett cukros fahéjat, csoki darabokat, cukrozatlan kakaóport, nutellát, mogyorókrémet...
A megszórt tésztát feltekerem egy nagy rúddá és 2 ujjnyi szeleteket vágok. A csigákat beteszem egy tepsibe és előmelegített sütőbe 160 Fokon megsütöm. Mikor már szinte kész, kiveszem és 1-1 evőkanálnyi tejet locsolok mindegyikre, azután vissza tolom és még 5 percig sütöm.
Aki szeretné a tetejét még megszórhatja porcukorral.
Jó étvágyat :)