Mézes krémes

H.

4.jpg

Tészta hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl mèz
  • 5 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1tk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás

Krém:

  • 15 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 29 dkg vaj
  • 15 dkg cukor

Máz:

  • 15dkg csoki
  • 5-10 dkg vaj

A tészta hozzávalóir összedolgozom, majd 4 cipót csinálok belőle és kis pihentetés után ezeket egyesével kinyújtom (igen vékonyra). A tepsit kivajazom és előmelegített sütőbe a lapokat 5-6 percig sütöm 180°C-on (légkeverés). 

A tejet a liszttel és a cukor feflével krémmé főzöm, nagyjából olya sűrűségűre mint ha pudingot csinálnék. Ha kész van, hagyom hűlni. Addig a vajat kikeverem a cukor másik felével és a langyos masszához adom és ezt is jól kikeverem. Ha ez kész és kihűlt a következő képpen szoktam rétegelni: lap - krém - lap - lekvár (én epret szoktam használni) - lap - krém - lap. 
A tetejére jön a máz amit a következő képpen csinálok meg: A csokit vízgőz felett elolvasztom a vajjal együtt. Ezzel leöntöm a krémes tetejét és hagyom egy kicsit együtt állni, hogy könnyen tudjam szeletelni. 

Jó étvágyat :)