Spenótfőzelék

D.

2_8.jpg

Hozzávalók: 

  • 40 dkg spenót
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. liszt
  • 0.5-1 dl olaj
  • 2-3 dl tej
  • bors

Vizet forralunk amibe teszünk egy pici sót. Amíg felforr a víz átmossuk a spenótot. Mikor forr a víz beledobjuk a spenótot és hagyjuk benne pár percig. Egy szűrőkanál segítségével vegyük ki egy szűrőbe a spenótot és hagyjuk lecsöpögni/kihűlni. Ha kihűlt össze apríthatjuk egy késsel vagy kézi botmixerrel. 
Felhevítjük a lisztet és az olajat, rántást készítünk. Mikor már pirul és szép zsemle színű félre húzzuk és hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát vagy bele is nyomhatjuk. 1-2 percig kevergetjük majd fogunk egy kézi habverőt és folyamatosan öntve hozzá adjuk a tejet. Főzelék állagot kell kapjunk. Ha túl sűrű adjunk hozzá még tejet, ha túl folyós akkor tegyük vissza a tűzhelyre egy kicsit. Mikor már megfelelő az állag mehet bele a spenót. A végén fűszerezzük sóval és borssal. 

Tipp: 

Tükörtojással tálaljuk és adhatunk mellé még krumpli pürét is.

Jó étvágyat :)