Csirke pörkölt

D.

9.jpg

Hozzávalók:

  • 0.5-1 kg csirkehús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • mustár
  • fűszerpaprika
  • bors
  • "liszt és víz"

A csirkehúst, hagymát és fokhagymát felkockázom. Egy kevés olajon jól lepirítom a hagymát, fokhagymát. Majd félre húzom és jól megszórom a fűszerpaprikával és rávágom a paradicsomot. Átkeverem és vissza rakom a tűzhelyre, majd ráteszem a hús kockákat. Ezt is átpirítom, megfűszerezem sóval, borssal majd felöntöm vízzel, hogy éppen ellepje. Főzés közbe sokszor kóstolok és hozzá adok egy evőkanálnyi mustárt. 
Mikor a hús már puha és az íze is jó akkor 1 kanálnyi lisztet egy kis vízzel jól elkeverek (hamis habarás) és hozzá keverem. Ezt elhanyagolhatjátok, de én nem szeretem ha túlságosan leveses. 

Mellé: tarhonya, saláta, nokedli, tészta...

Jó étvágyat :)